Jan 20, 2010

Hotel paling tercantik di dunia

Dari sudut pemikiran kamu semua,hotel paling tercantik di dunia mestilah hotel Burj al-arab,hotel Armani(baru dibuka di burj khalifa) dan juga hotel Emirates Palace di Abu Dhabi.memang tidak dinafikan tetapi kalau dipandang dar sudut persekitaran,hotel Salto Chico di Chile ini mempunyai keistimewaan yang tersendiri.Mempunyai kecantikan alam yang tiada tolok bandingnya.Jika selama ini anda tercari-cari kamar mewah berlapis bak diraja dengan melihat view yang begitu mengasyikkan,mungkin ini yang terbaik.



Hotel Salto Chico menjadi salah satu yang terbaik mungkin dari lokasinya yang menakjubkan.Lokasinya tidak susah untuk dicari kerana anda akan kesana melalui Santigo ke Punta Arenos,Chile.Anda akan disambut bagaikan raja setibanya dari airport dan dibawa dengan kenderaan mewah ke hotel tersebut.Setelah sampai di hotel,anda akan terpegun dengan keindahan bukan sahaja di luar hotel,malah di dalam hotel.Ini yang akan membuatkan percutian anda bagaikan bulan madu walaupun sudah berumur.




Anda akan menikmati perjalanan yang menyenangkan saat mengikuti acara eksplorasi yang diadakan oleh Hotel Salto Chico. The Lago Grey peninsular Walk adalah salah satu lokasi indah yang biasanya memakan masa setengah hari untuk menikmatinya. Jambatan gantung The Rio Pingo adalah yang paling menarik selain pemandangan dari Glacier Grey, gunung es, dan hutan lenga. Sementara Alturas Del Toro Walk adalah lokasi yang sempurna untuk acara full-day picnic. Anda akan terpegun dengan  keindahan alam di Rio Paine dan Valle Río Serrano.


 Kegiatan outdoor yang menarik adalah tradisi barbeque di Quincho dan jalan-jalan di sekitar Laguna Azul. Acara ini memakan masa satu hari dan di sini anda akan menikmati kambing guling sambil menikmati hidangan kehidupan liar seperti serigala, angsa, burung kondor, dan lainnya. Menaiki kapal boat menyeberangi Glacier Grey juga merupakan kenangan yang terindah sambil menikmati ngarai-ngarai, sungai, dan hutan dari berbagai sudut.

  Dalam perjalanan yang panjang anda akan beristirahat sebentar di the Mirador del Toro Walk. Di sini Anda akan menemukan pemandangan indah dari the Conaf Park. Gunung-gunung Cerro Ferrier dan Cerro Donoso yang menjulang di Lago Toro dan Rio Serrano turut menciptakan scene yang indah. Ingin lebih, Anda mestilah mengikuti archaeological walk dari Guarderia Sarmiento menuju Guarderia Laguna Amarga. Di sini Anda akan menikmati pemandangan gunung-gunung karang dari zaman kuno dipadu dengan view landscape yang fantastik

Untuk yang menyukai menunggang kuda ada banyak lokasi di sini yang boleh dijelajahi seperti di dekat hutan di Río de las Chinas dan lokasi-lokasi lainnya seperti Estancia de Enero yang cantik pemandangannya untuk anda menghabiskan waktu sambil memacu kuda tunggangan. Di beberapa lokasi ini anda mungkin akan berjumpa dengan burung-burung kasawari dan juga mendengar teriakan-teriakan helang.

Terakhir, jika ingin sesuatu yang unik dari alam di Hotel Salto Chico, Anda tidak boleh tidak melihat Taman Nasional Torres del Paine. Disinilah akan dijumpai panduan sempurna berbagai macam flora, landscape yang indah, ditambah spesies-spesies wild-life. kawasan ini sudah termasuk sebagai Kawasan Warisan Dunia tahun 1978 oleh UNESCO, taman nasional yang berlokasi di Patagonia tengah ini membentang hingga seluas 242.242 hektar. Di sini lengkap dengan danau-danau, sungai, glaciers, dan air terjun untuk anda jelajahi. Jangan lupa juga untuk pergi ke desa El Calafate dan Perito Moreno di kawasan ini untuk melengkapi kunjungan Anda di Hotel Salto Chico.


5 comments:

jajarina said...

WOW!!!
mmg sgt best and view die pun tiptop tp bilala aku nk smpai kesana.. ngahahaha
dlm mimpi jela agknye.. =P

sYeNgEt ke senget?? said...

salah tu.. mana boleh guna "ter" slps paling.. tatabahasa salah.. hohoho
btw
nice!! i like that place...'-'kalaulah kaya raya jutawan hartawan.. *ok2 berangan je..

Md Nasir said...

bestnya kalau dpt gie..dapat stay 5 hari ker ngan family mmg syokk..harga sure mahal tak hingat nie kan..kalau nak gie sendiri x taulah bila,tapi kalau menang peraduan siapa yg taukan..ahaks..

Raifin_________ said...

bagus

Jairinly bin matuin said...

blog yang baik

Related Posts with Thumbnails